Monday , 2/8/2016


Νέα για τις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων του 2014


[27/8/2014]

Επιδοτήσεις επιτοκίου παλαιών δανείων μέσω ΕΣΠΑ


Την επιδότηση επιτοκίου των παλαιών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά δύο ή τρείς μονάδες, μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αναζητά η ελληνική Κυβέρνηση.

Το θέμα έθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητάς Ν. Δένδιας στον επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber.

Διαβάστε εδώ για περισσότερα σχετικά με Επιδοτήσεις επιτοκίου παλαιών δανείων μέσω ΕΣΠΑ


[13/2/2014]

Νέα ευκαιρία επιδότησης για τους Αγρότες

Ένα από τα προγράμματα επιδοτήσεων που είναι ανοικτά και οι αγρότες όλης της Ελλάδας μπορούν να πάρουν μέρος και να επωφεληθούν από την επιδότηση έως 65%.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τις επιδοτήσεις αγροτών.

 

[3/1/2014]

Δήλωση του Yπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για την πορεία απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

«Θα ήθελα να ευχηθώ για όλους να έχουμε μία δημιουργική χρονιά. Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε σήμερα για το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ, στέλνουν δύο μηνύματα.
Πρώτον, ότι η απορρόφηση ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από το άγχος των απορροφήσεων. Δεύτερον, καταρρίπτεται ο μύθος που κυκλοφορούσε στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα δήθεν δεν μπορεί να απορροφήσει τα κονδύλια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων.
Σύμφωνα με τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, το 2013 ο στόχος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που είχε τεθεί στο μνημόνιο όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά υπερκαλύφθηκε. Η Ελλάδα έφθασε στο 118 % του στόχου.

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑΔιαβάστε όλη τη δήλωση του υπουργού ανάπτυξης πατώντας εδώ Δήλωση Υπουργού Ανάπτυξης για τις επιδοτήσεις 2014 του ΕΣΠΑ.


[6/12/2013]

Εγκρίθηκε επιχορήγηση στον ΕΛΓΑ ύψους 15.600.000 ευρώ για την πληρωμή του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων.

Υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, η απόφαση επιχορήγησης του ΕΛΓΑ με το ποσό των 15.600.000 ευρώ για την πληρωμή του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές, θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τα έτη 2009-2012.

Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ.


[5/12/2013]

Προκαταβολές για το Επενδυτικό Πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Νόμου

[5/12/2013]

Διαβάστε σχετικά με τις νέες ευκαιρίες επιδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνονται από τους κατά τόπους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Περιφέρειες προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά οι δυνητικά εντασσόμενες επιχειρήσεις στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το άρθρο

[22/11/2013]

11 Ευκαιρίες Επιδότησης και Χρηματοδότησης για την επιχείρησή σου

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιχειρεί με 11 δράσεις, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Αυτή την ώρα έχουν ενεργοποιηθεί τα ακόλουθα 11 προγράμματα...

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σελίδα με όλα τα προγράμματα επιδοτήσεων που τρέχουν τώρα καθώς και με τις νέες επιδοτήσεις και δράσεις για το 2014!

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με 11 Ευκαιρίες για την επιχείρησή σουΠατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με 11 Ευκαιρίες για την επιχείρησή σου Πατήστε εδώ για περισσότερα 11 Ευκαιρίες για την επιχείρησή σου

[18/11/2013]

Μεγάλο Συνέδριο Εξαγωγών και Εξωστρέφειας | Παράλληλα με το Συνέδριο Εξαγωγών, περισσότερες από 100 καταξιωμένες επιχειρήσεις παροχής υποστήριξης της εξωστρέφειας, θα φιλοξενηθούν στην Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα 4 του Metropolitan Expo.

Βασικός στόχος του Συνεδρίου Εξαγωγών είναι η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τις τάσεις και τις προοπτικές που αναπτύσσονται για εξαγωγή ελληνικών προϊόντων σε περισσότερες από 10 αγορές του εξωτερικού, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται σε κάθε μία από αυτές για την εισαγωγή προϊόντων.

29 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2013

Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Metropolitan Expo

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Μεγάλο Συνέδριο Εξαγωγών και Εξωστρέφειας | Παράλληλα με το Συνέδριο Εξαγωγών, περισσότερες από 100 καταξιωμένες επιχειρήσεις παροχής υποστήριξης της εξωστρέφειας, θα φιλοξενηθούν στην Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα 4 του Metropolitan Expo. Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Μεγάλο Συνέδριο Εξαγωγών και Εξωστρέφειας | Παράλληλα με το Συνέδριο Εξαγωγών, περισσότερες από 100 καταξιωμένες επιχειρήσεις παροχής υποστήριξης της εξωστρέφειας, θα φιλοξενηθούν στην Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα 4 του Metropolitan Expo. Πατήστε εδώ για περισσότερα Μεγάλο Συνέδριο Εξαγωγών και Εξωστρέφειας | Παράλληλα με το Συνέδριο Εξαγωγών, περισσότερες από 100 καταξιωμένες επιχειρήσεις παροχής υποστήριξης της εξωστρέφειας, θα φιλοξενηθούν στην Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα 4 του Metropolitan Expo.

[16/11/2013]

Που θα βρω χρηματοδότηση και επιδότηση για την επιχείρηση μου;

Το πλέον βασικό θέμα για μια νέα επιχείρηση είναι η χρηματοδότηση της ρευστότητας της. Ένα αγγλικό ρητό αναφέρει ότι ματαιοδοξία είναι ο τζίρος, λογική είναι τα κέρδη, και πραγματικότητα η ρευστότητα. Στη σημερινή οικονομική κρίση, μόνο οι εξελίξεις τρέχουν.

Oι συναλλαγές κυλάνε αργά, οι πελάτες πληρώνουν αργότερα, ο τζίρος είναι πεσμένος, τα μετρητά λιγοστά και οι τράπεζες δύσκολα δανείζουν. Επομένως, το πιο σημαντικό θέμα στις νέες επιχειρήσεις είναι η διαχείριση της ρευστότητας τους. Στατιστικώς, νέες επιχειρήσεις κλείνουν όχι λόγω έλλειψης κερδοφορίας, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Ο έλεγχος της ρευστότητας και η καλή διαχείριση των διαθέσιμων μετρητών είναι το πλέον κρίσιμο θέμα. Χρήσιμο είναι να τεθούν ακόμη και πιστωτικά όρια. Ενδεικτικά, οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν αργότερα, ενώ οι εισπράξεις το συντομότερο δυνατό. Η παρακολούθηση θα πρέπει να γίνεται μέσω δεικτών, όπως οι ημέρες αποπληρωμής και οι ημέρες είσπραξης.

Τα αποθέματα θα πρέπει το συντομότερο να μετατρέπονται σε πωλήσεις. Οι νέοι πελάτες θα πρέπει να ελέγχονται για την πιστοληπτική τους ικανότητα, οι πληρωμές να απαιτούνται στην ώρα τους και τα όποια θέματα προκύπτουν να επιλύονται στη στιγμή.

Από που θα βρω επιδότηση και χρηματοδότηση;

Ο πιο κρίσιμος παράγοντας επιβίωσης για μια νέα επιχείριση που προσπαθεί να εδραιωθεί στο χώρο, είναι να επιλέξει την πλέον πρόσφορη πηγή χρηματοδότησης. Οι πηγές για χρηματοδότηση που είναι διαθέσιμες σε επιχειρήσεις, είναι:

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Που θα βρω χρηματοδότηση και επιδότηση για την επιχείρηση μου;Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Που θα βρω χρηματοδότηση και επιδότηση για την επιχείρηση μου; Πατήστε εδώ για περισσότερα Που θα βρω χρηματοδότηση και επιδότηση για την επιχείρηση μου;

[11/11/2013]

Ανακοίνωση επί της εξατομικευμένης ενημέρωσης προς τους δυνητικούς δικαιούχους της Δράσης ICT4GROWTH

Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. ανακοινώνει ότι έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία αποστολής, προς τους δυνητικούς δικαιούχους της Δράσης ICT4GROWTH, εξατομικευμένης ενημέρωσης στην οποία θα συνοψίζονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης καθώς και το εγκεκριμένο Φυσικό και Οικονομικό Αντικείμενο των έργων, κατά τα προβλεπόμενα από τον Οδηγό της Δράσης.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην παρ. 5.2.7. Διαδικασία Επανεξέτασης Προτάσεων του Οδηγού της Δράσης για την υποβολή αίτησης επανεξέτασης, ισχύει από την ημερομηνία παραλαβής της εξατομικευμένης ενημερωτικής επιστολής.

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Ανακοίνωση επί της εξατομικευμένης ενημέρωσης προς τους δυνητικούς δικαιούχους της Δράσης ICT4GROWTHΠατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Ανακοίνωση επί της εξατομικευμένης ενημέρωσης προς τους δυνητικούς δικαιούχους της Δράσης ICT4GROWTH Πατήστε εδώ για περισσότερα Ανακοίνωση επί της εξατομικευμένης ενημέρωσης προς τους δυνητικούς δικαιούχους της Δράσης ICT4GROWTH

[09/11/2013]

Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020

Το έτος 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται σε μία Νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020).

Η μετάβαση αυτή απαιτεί εντατική προετοιμασία και μεθοδικό σχεδιασμό από όλα τα Κράτη-Μέλη. Αφετηρία της συζήτησης για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής, αποτέλεσε η δημοσίευση, τον Νοέμβριο του 2010, της 5ης Έκθεσης για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου παρουσιάζεται λεπτομερώς η πρόοδος που σημειώθηκε στους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, καθώς και η συνεισφορά της Ε.Ε. και των εθνικών και περιφερειακών κυβερνήσεων στην πρόοδο αυτή. Η έκθεση εξετάζει την πολιτική συνοχής υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης και της Στρατηγικής Ευρώπη 2020.

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 Πατήστε εδώ για περισσότερα Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020

[3/11/2013]

Εκδήλωση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και του Ευρωπαικού Ταμείου Επενδύσεων με θέμα Greek ICT Innovation- A prime investment opportunity και τα επενδυτικά κεφάλαια που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: Greek ICT Innovation: A prime investment opportunity.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στα επενδυτικά κεφάλαια (venture capitals) που συγχρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Jeremie.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, στις 10.00 πμ. με παρουσία κατόπιν προσκλήσεως και θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή ζωντανή αναμετάδοσή της, μέσω του συνδέσμου,

Εκδήλωση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και του Ευρωπαικού Ταμείου Επενδύσεων με θέμα Greek ICT Innovation- A prime investment opportunity και τα επενδυτικά κεφάλαια που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑΠατήστε εδώ για περισσότερα για Εκδήλωση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και του Ευρωπαικού Ταμείου Επενδύσεων με θέμα Greek ICT Innovation- A prime investment opportunity και τα επενδυτικά κεφάλαια που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Πατήστε εδώ για περισσότερα για Εκδήλωση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και του Ευρωπαικού Ταμείου Επενδύσεων με θέμα Greek ICT Innovation- A prime investment opportunity και τα επενδυτικά κεφάλαια που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ

[30/10/2013]

Δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της Δράσης Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών και ενημερωτικό υλικό

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τα αποτελέσματα της δράσης του ΕΣΠΑ Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών..

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κ. Χατζηδάκης: Τελείωσε η αξιολόγηση του προγράμματος για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Εμπόριο, μεταποίηση, τουρισμός.

Έχουμε καλά νέα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν τελικά 17 χιλιάδες επιχειρηματικά σχέδια, 7.500 περίπου που πέρασαν στην πρώτη κατηγορία και άλλα 9.500 χιλιάδες τα οποία ξεπέρασαν τη βάση κι έτσι συνολικά θα έχουμε 17.000 επιχειρήσεις, 17.000 επιχειρηματικά σχέδια. Δημόσια δαπάνη που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, 1 δισεκατομμύριο 80 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή ανεβαίνουμε στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κάναμε υπερδέσμευση λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα της ρευστότητας. Από τα σχέδια που υποβάλλονται τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα περιορισμένο σχετικά ποσοστό υλοποίησης, πράγμα το οποίο μας οδήγησε σΆ αυτή την απόφαση. Δεσμεύουμε περισσότερα κονδύλια, για να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα που διατίθενται μέσω του ΕΣΠΑ, τα 455 περίπου εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν όλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εάν χρειαστεί να δώσουμε και παραπάνω, αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι θα έρθουν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε έχουμε επεξεργαστεί τις λύσεις προκειμένου να υπάρχει κάλυψη.

Ωστόσο, με την απόφαση αυτή θέλαμε να κάνουμε απολύτως σίγουρο ότι θα υπάρξει μια ουσιαστική στήριξη στην επιχειρηματικότητα και πραγματικά θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι 17.000 διαφορετικά επιχειρηματικά σχέδια θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν.

Το δημόσιο βάζει μέσω του ΕΣΠΑ τα μισά λεφτά και οι επιχειρήσεις αυτές έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί εν τω μεταξύ. Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ, τα προγράμματα Jeremie, τις δράσεις που αναπτύσσονται μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Για την αξιολόγηση των προγραμμάτων ακολουθήθηκαν όλες οι προβλέψεις των κοινοτικών κανονισμών. Προχωρήσαμε με απόλυτη διαφάνεια και σε πολύ στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες. Τα χρήματα άλλωστε ήταν χρήματα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. Προχώρησαν οι αξιολογήσεις μέσα στο καλοκαίρι, οι άνθρωποι που δούλεψαν γι΄ αυτά δεν πήγαν καν διακοπές και όσοι αξιολογήθηκαν, όσοι περνάνε τη βάση είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη κατηγορία, μπορεί να ξεκινήσουν αμέσως τη διαδικασία για τη χρηματοδότησή τους.

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της Δράσης Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών και ενημερωτικό υλικόΠατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της Δράσης Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών και ενημερωτικό υλικό Πατήστε εδώ για περισσότερα Δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της Δράσης Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών και ενημερωτικό υλικό

[22/10/2013]

Νέο Αρχείο (Ενημέρωση) για Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας

Νέο Αρχείο (Ενημέρωση) για Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότηταςτου Επιχειρησιακού Προγράµµατος Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων - Απόφαση Έγκρισης Πρακτικού 1/11.09.2013 της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων του Προγράμματος ΝΕΟ ΑΡΧΕΙΟ (22/10/2013)

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Νέο Αρχείο (Ενημέρωση) για Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της ΕπιχειρηµατικότηταςΠατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Νέο Αρχείο (Ενημέρωση) για Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας Πατήστε εδώ για περισσότερα Νέο Αρχείο (Ενημέρωση) για Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας

[20/10/2013]

επίσημη παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής και του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου 2012-2015

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πρώτη επίσημη παρουσίαση (1/11/2012) της Εθνικής Στρατηγικής και του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου 2012-2015, το περιβάλλον γύρω από την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα στη χώρα, έχει μεταβληθείσημαντικά.

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με επίσημη παρουσίαση  της Εθνικής Στρατηγικής και του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου 2012-2015Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με επίσημη παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής και του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου 2012-2015 Πατήστε εδώ για περισσότερα επίσημη παρουσίαση  της Εθνικής Στρατηγικής και του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου 2012-2015

[09/09/2013]

Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ - Ανοικτή η υποβολή προτάσεων

Το Πρόγραμμα Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II) εντάσσεται στα πλαίσια του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013 υλοποιείται από τη Διεύθυνση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (Δνση ΜΜΕ) της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τον Ενδιάμεσο Φορέα του ΕΠΑΕ (ΕΦΕΠΑΕ) και αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΥΠΑΑν.) προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ) για την Εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, στοχεύει: 1) Στην ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας νέων και υφιστάμενων κυρίως μεταποιητικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και υπό προϋποθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων, ως βασικής επιλογής για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.

2) Στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας ευκαιρίας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

3) Στον αναπροσανατολισμό της παραγωγής προς κλάδους και προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας τους μέσω της τόνωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της σύναψης διεθνών συνεργασιών.

4) Στην ανάπτυξη συνεργασιών/συνεργιών βιομηχανίας – εμπορίου – υπηρεσιών και δεσμών συνεργασίας Ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ - Ανοικτή η υποβολή προτάσεωνΠατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ - Ανοικτή η υποβολή προτάσεων Πατήστε εδώ για περισσότερα Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ - Ανοικτή η υποβολή προτάσεων

[30/07/2013]

Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ 2013-2015

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκηρύσσει τη Διμερή Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ 2013-2015 και καλεί τις ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικούς Φορείς να υποβάλλουν προτάσεις σε συνεργασία με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς του Ισραήλ, για την από κοινού εκτέλεση έργων Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε&ΤΑ), μεγάλης κλίμακας. Σε κάθε πρόταση θα πρέπει να συμμετέχει μία τουλάχιστον επιχείρηση από ελληνικής πλευράς ή οποία, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου, μπορεί να συνεργαστεί με άλλες επιχειρήσεις της συνεργαζόμενης χώρας. Από ελληνικής πλευράς οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου με ποσοστό κατΆ ελάχιστον 30%. Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή προτάσεων για την Συνεργασία Ελλάδα Ισραήλ πήρε παράταση. Νέα ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 7η Νοεμβρίου 2013.

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ 2013-2015Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ 2013-2015 Πατήστε εδώ για περισσότερα Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ 2013-2015

[18/01/2013]

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ICT4GROWTH», η οποία υλοποιείται από την ΚτΠ ΑΕ, ως Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ICT4GROWTH», προϋπολογισμού 120 εκ ευρώ. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και των ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου, Αττικής και Κρήτης & Νήσων Αιγαίου (ΕΣΠΑ 2007-2013)

Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση «ICT4GROWTH» θα διαρκέσει έως την 18η Φεβρουαρίου 2013 στις 23:00. Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες για πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα αποτελεσμάτων. Η υποβολή θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://digitalaid.ktpae.gr

O Οδηγός της δράσης «ICT4GROWTH» καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της δράσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ict4growth.ktpae.gr/ καθώς και στην ιστοσελίδα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ktpae.gr.

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ICT4GROWTH», η οποία υλοποιείται από την ΚτΠ ΑΕ, ως Ενδιάμεσο Φορέα ΔιαχείρισηςΠατήστε εδώ για περισσότερα για Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ICT4GROWTH», η οποία υλοποιείται από την ΚτΠ ΑΕ, ως Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Πατήστε εδώ για περισσότερα για Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ICT4GROWTH», η οποία υλοποιείται από την ΚτΠ ΑΕ, ως Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης

[18/01/2013]

Προκήρυξη της Δράσης Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχ. Προγράμματος Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων

Προκηρύχθηκε η Δράση στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότας με τίτλο "Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων". Το πρόγραμμα αφορά τις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης της χώρας, δηλαδή τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορ. Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης 40.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει δύο Υποδράσεις...

Προκήρυξη της Δράσης Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχ. Προγράμματος Εθνικό Αποθεματικό ΑπροβλέπτωνΠατήστε εδώ για περισσότερα για Προκήρυξη της Δράσης Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχ. Προγράμματος Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων Πατήστε εδώ για περισσότερα για Προκήρυξη της Δράσης Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχ. Προγράμματος Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων

[14/01/2013]

Προκήρυξη του Προγράμματος Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ - Οδηγός και Παραρτήματα

Εκδόθηκε σήμερα 14/01/2013 ο Οδηγός, η Πρόσκληση και τα σχετικά Παραρτήματα για το Πρόγραμμα Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η υποβολή προτάσεων θα είναι δυνατή από 25/02/2013 έως 25/04/2013.

Στα Σχετικά Αρχεία έχουν αναρτηθεί ο Οδηγός, η Πρόσκληση με τα σχετικά Παραρτήματα καθώς και η κοινή Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για το Πρόγραμμα, ο κ. Γ. Γιαννούσης (Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ), ο κ. Σ. Ευσταθόπουλος (Γ.Γ. Βιομηχανίας) και ο κ. Γ. Πυργιώτης (Γ.Γ. Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων).

Προκήρυξη του Προγράμματος Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ - Οδηγός και ΠαραρτήματαΠατήστε εδώ για περισσότερα για Προκήρυξη του Προγράμματος Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ - Οδηγός και Παραρτήματα Πατήστε εδώ για περισσότερα για Προκήρυξη του Προγράμματος Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ - Οδηγός και Παραρτήματα

[20/12/2012]

Προκήρυξη του προγράμματος των ΠΕΠ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη

Μετά από συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις Περιφέρειες, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προκηρυχθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οριστικοποιήθηκε το σύστημα διαχείρισης της προκήρυξης και υλοποίησης της δράσης: η προκήρυξη θα γίνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης ενώ τη δράση θα διαχειριστεί η ΕΥΔ ΕΠΑΕ με Φορέα Διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ, που επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας. Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν επίσης ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των κλάδων που θα είναι επιλέξιμοι προς ενίσχυση καθώς και στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε δεύτερο βαθμό και στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους.

Προκήρυξη του προγράμματος των ΠΕΠ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή ΧατζηδάκηΠατήστε εδώ για περισσότερα για Προκήρυξη του προγράμματος των ΠΕΠ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη Πατήστε εδώ για περισσότερα για Προκήρυξη του προγράμματος των ΠΕΠ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη

[17/12/2012]

Απόφαση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη για παράταση της δράσης digi content

Παρατείνεται κατά έξι μήνες ο χρόνος υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα digi-content του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο χρόνος από 12 μήνες επεκτείνεται στους 18 και η επέκταση ισχύει αναδρομικά από τις 22 Σεπτεμβρίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης των έργων με την εφαρμογή του 12μηνου. Η απόφαση ελήφθη ύστερα και από αιτήματα των επενδυτών, καθώς διαπιστώθηκε στην πράξη ότι ο χρόνος των 12 μηνών δεν ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα έργα που είχαν ολοκληρωθεί να μην μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Απόφαση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη για παράταση της δράσης digi contentΠατήστε εδώ για περισσότερα για Απόφαση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη για παράταση της δράσης digi content Πατήστε εδώ για περισσότερα για Απόφαση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη για παράταση της δράσης digi content

[7/12/2012]

Διατάξεις για την απλούστευση διαδικασιών του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του ΕΤΕΑΝ, σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Mέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, την επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων και την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης με επιδοτούμενο επιτόκιο προβλέπει μεταξύ άλλων η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα μέτρα για το ΕΣΠΑ περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για απλούστευση/επιτάχυνση των διαδικασιών σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝΥΠ στις 11 Οκτωβρίου ενώ τα μέτρα για τη ρευστότητα σχετίζονται με το νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ που ανακοινώθηκε στις 12 Νοεμβρίου. Ειδικότερα:

1. Καταργείται πάνω από το 60% των απαιτούμενων υπογραφών για τη διαχείριση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το πλήθος των υπογραφών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, οδηγούσε σε καθυστερήσεις στο ρυθμό υλοποίησης των έργων.

Διατάξεις για την απλούστευση διαδικασιών του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του ΕΤΕΑΝ, σε πράξη νομοθετικού περιεχομένουΠατήστε εδώ για περισσότερα για Διατάξεις για την απλούστευση διαδικασιών του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του ΕΤΕΑΝ, σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου Πατήστε εδώ για περισσότερα για Διατάξεις για την απλούστευση διαδικασιών του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του ΕΤΕΑΝ, σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου

[3/12/2012]

Επιχορηγήσεις άνω των 16 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία και καταλύματα που συμμετείχαν στη Δράση «digi-lodge»

Η εταιρία «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» ανακοινώνει ότι, μέχρι σήμερα. έχουν καταβληθεί επιχορηγήσεις ύψους 16.536.252,43εκατ. ευρώ σε 1105 δικαιούχους που έχουν συμμετάσχει και υλοποιήσει επιτυχώς την επένδυσή τους στο πλαίσιο της δράσης digi-lodge, για την ενίσχυση ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.

Στη δράση digi-lodge έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται πάνω από 1800 επενδυτικά σχέδια από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τουριστικά καταλύματα που έχουν προϋπολογισμό άνω των 48 εκατ. Ευρώ, ενώ η συνολική επιχορήγηση (Δημόσια Δαπάνη) ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ.

Επιχορηγήσεις άνω των 16 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία και καταλύματα που συμμετείχαν στη Δράση «digi-lodge»Πατήστε εδώ για περισσότερα για Επιχορηγήσεις άνω των 16 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία και καταλύματα που συμμετείχαν στη Δράση «digi-lodge» Πατήστε εδώ για περισσότερα για Επιχορηγήσεις άνω των 16 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία και καταλύματα που συμμετείχαν στη Δράση «digi-lodge»

[14/11/2012]

Επενδύσεις ύψους 854 εκ. ευρώ στη βΆ φάση του Επενδυτικού Νόμου

Ολοκληρώθηκε η βΆ φάση της προκήρυξης των γενικών καθεστώτων του Επενδυτικού Νόμου με την κατάθεση συνολικά 179 επενδυτικών σχεδίων.

Τα παραπάνω σχέδια έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου τα 854 εκ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν 1590 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Επενδύσεις ύψους 854 εκ. ευρώ στη βΆ φάση του Επενδυτικού ΝόμουΠατήστε εδώ για περισσότερα για Επενδύσεις ύψους 854 εκ. ευρώ στη βΆ φάση του Επενδυτικού Νόμου Πατήστε εδώ για περισσότερα για Επενδύσεις ύψους 854 εκ. ευρώ στη βΆ φάση του Επενδυτικού Νόμου

[23/10/2012]

Εγκύκλιος του Υπουργού ΑΝΥΠ Κωστή Χατζηδάκη για την επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ

Επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσα στο 2012, προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών. Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και εστάλη ήδη χθες στα υπουργεία, τις Περιφέρειες και τις Διαχειριστικές Αρχές.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η υλοποίηση του ΠΔΕ συνδέεται άμεσα με την εισροή πόρων στη χώρα και για το λόγο αυτό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα διαμόρφωσης των δημοσιονομικών εξελίξεων. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στη λήψη μέτρων που προβλέπουν:

1. ¶μεσα αυτόματη ανάκληση των πιστώσεων για τα έργα που δεν προβλέπεται να αντλήσουν δαπάνες ως το τέλος του έτους (π.χ. έργα με εμπλοκές στη διαδικασία υπογραφής ή εκτέλεσης των συμβάσεων.)

2. Ανάκληση του 50% των πιστώσεων για τα έργα στα οποία τον Οκτώβριο διαπιστώνεται ότι η διαφορά μεταξύ εγκεκριμένων πιστώσεων και πραγματοποιημένων πληρωμών είναι μεγαλύτερη του 75%. Αν για κάποια από τα έργα αυτά απαιτηθούν νέες δαπάνες τα αιτήματα για αύξηση της πίστωσης πρέπει να κατατεθούν ως τις 10 Νοεμβρίου.

3. Κατανομή των πιστώσεων που θα αποδεσμευθούν από την παραπάνω διαδικασία, στους φορείς που έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη.

Εγκύκλιος του Υπουργού ΑΝΥΠ Κωστή Χατζηδάκη για την επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑΠατήστε εδώ για περισσότερα για Εγκύκλιος του Υπουργού ΑΝΥΠ Κωστή Χατζηδάκη για την επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ Πατήστε εδώ για περισσότερα για Εγκύκλιος του Υπουργού ΑΝΥΠ Κωστή Χατζηδάκη για την επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ

[03/08/2012]

Έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στη δράση digi-mobile για τις επιχειρήσεις της Αττικής στις 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής των προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Περιφέρεια Αττικής για την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 14:00.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ ...


 


 


Προσαρμοσμένη αναζήτηση για Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

FCNet | Τεχνολογίες Πληροφορικής


Νέα για Επιδοτήσεις &
Καινοτομίες Πληροφορικής
ΕΣΠΑ 2014 - ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 2014
Επιλογές για Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ 2014
>> Επιδότηση για Νέα Καινοτομική Δραστηριότητα
>> Επιδότηση για ανανεώση εξοπλισμού ασφαλείας E-Security
>> Επιδοτήσεις με τη δημιουργία Clusters
>> Επιδοτήσεις 2014 ΕΣΠΑ 2014 ESPA
>> Πρόγραμμα Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων
>> Επιδότηση Δανείων ΕΤΕΑΝ ΕΣΠΑ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ)
>> Νέα για τις επιδοτήσεις
>> Επιδότηση 2014 με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμος για Μεγάλες Επενδύσεις
>> Επιδοτήσεις για Κινητά (Mobile Applications)
>> Επιδότηση αποκλειστικά για Εταιρίες Συμμετοχών
>> Digi Lodge Επιδότηση για Ξενοδοχεία
>> Digi Value: Επιδότηση 2011 με το πρόγραμμα Digi-Value
>> Digi Retail Digi Content ΕΣΠΑ
>> Ηλεκτρονικό Κατάστημα
>> Ηλεκτρονικό Εμπόριο
>> Επιχειρηματικότητα των Νέων
>> Πρόγραμμα Εξωστρέφεια του ΟΑΕΠ
>> Επιδοτήσεις για Ξενοδοχεία
>> Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ για πρόσληψη ανέργων σε επιχειρήσεις
>> Επιδοτήσεις για Αγρότες, Πτηνοτρόφους, Κτηνοτρόφους
>> Επιδοτήσεις για Μεταφορικές Εταιρίες - Οδικές Μεταφορές
>> Επιδότηση για γυναικεία επιχειρηματικότητα
>> Επιδοτήσεις για Φωτοβολταϊκά
>> Μικρομεσαία Επιχείρηση
>> Αποτελέσματα Επιδοτήσεων ΕΣΠΑ


Επιδοτήσεις 2014 | ΕΣΠΑ 2014

Ενημερωθείτε για τις επιδοτήσεις 2014 και ειδικά για το ΕΣΠΑ ή άλλες πηγές χρηματοδότησης - επιδότησης επιχειρήσεων. Το ΕΣΠΑ 2014 και γενικά οι επιδοτήσεις συνεχίζονται και το αυτό το χρόνο και θα υπάρχουν για όλο το 2014. Στη σελίδα μας παρουσιάζουμε επιδοτήσεις 2014 που αφορούν την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για ανανέωση μηχανογραφικού εξοπλισμού και λογισμικού. Δείτε όλα τα νέα για τις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ 2014.

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 2014

Δείτε περισσότερα για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 2014 μέσα από τα προγράμματα επιδοτήσεων 2014 του ΕΣΠΑ 2007 -2014 πατώντας εδώ.
ΔιαφήμισηΕμπορικό - Λογιστικό Πρόγραμμα Soft 1

Οι εφαρμογές ERP / CRM της SoftOne (Soft1) διαθέτουν την απαραίτητη χρηματοοικονομική και εμπορική λειτουργικότητα που μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταξύ των διαφορετικών επιχειρηματικών λειτουργιών. Οι εφαρμογές ERP / CRM μπορούν να προσαρμοστούν σε εξειδικευμένες απαιτήσεις και να συμβάλλουν στην προσπάθεια για άμεση ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Διαβάστε περισσότερα για το ERP / CRM της SoftOne και επωφεληθείτε από την έκπτωση -50% μέχρι τέλος Μαΐου 2011. Πατήστε εδώ.
Τεχνική Υποστήριξη ΗΥ, Server, Δικτύου

Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον επιχείρησης η άμεση και πιστοποιημένη τεχνική υποστήριξη είναι αρκετά σημαντική. Με τους καθημερινούς ρυθμούς εντάσεως εργασίας η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να εξασφαλίσει γρήγορη αλλά και οικονομική τεχνική υποστήριξη για τα υπολογιστικά της συστήματα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες τόσο για την τεχνική υποστήριξη που παρέχουμε όσο και για την αγορά νέου εξοπλισμού για το computer room όπως server, backup, antivirus, Microsoft exchange mail server, hyper-v (virtualization), storage αλλά και φορολογικό μηχανισμό.

Lenovo Service
Τηλεφωνικό Κέντρο

Το τηλεφωνικό κέντρο είναι πλέον ανακαίο σε μία επιχείρηση και πολύ σημαντικό για τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες. Μιλήστε με τους πελάτες και προμηθευτές σας άνετα και γρήγορα επιλέγοντας το κατάλληλο τηλεφωνικό κέντρο για εσάς. Διαβάστε περισσότερα για το τηλεφωνικό κέντρο, πατώντας εδώ.


ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΣΠΑ
>> Επιδότηση για Νέα Καινοτομική Δραστηριότητα
>> Επιδότηση για ανανεώση εξοπλισμού ασφαλείας E-Security
>> Επιδοτήσεις με τη δημιουργία Clusters
>> Επιδοτήσεις 2014 ΕΣΠΑ 2014 ESPA
>> Πρόγραμμα Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων
>> Επιδότηση Δανείων ΕΤΕΑΝ ΕΣΠΑ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ)
>> Νέα για τις επιδοτήσεις
>> Επιδότηση 2014 με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμος για Μεγάλες Επενδύσεις
>> Επιδοτήσεις για Κινητά (Mobile Applications)
>> Επιδότηση αποκλειστικά για Εταιρίες Συμμετοχών
>> Digi Lodge Επιδότηση για Ξενοδοχεία
>> Digi Value: Επιδότηση 2011 με το πρόγραμμα Digi-Value
>> Digi Retail Digi Content ΕΣΠΑ
>> Ηλεκτρονικό Κατάστημα
>> Ηλεκτρονικό Εμπόριο
>> Επιχειρηματικότητα των Νέων
>> Πρόγραμμα Εξωστρέφεια του ΟΑΕΠ
>> Επιδοτήσεις για Ξενοδοχεία
>> Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ για πρόσληψη ανέργων σε επιχειρήσεις
>> Επιδοτήσεις για Αγρότες, Πτηνοτρόφους, Κτηνοτρόφους
>> Επιδοτήσεις για Μεταφορικές Εταιρίες - Οδικές Μεταφορές
>> Επιδότηση για γυναικεία επιχειρηματικότητα
>> Επιδοτήσεις για Φωτοβολταϊκά
>> Μικρομεσαία Επιχείρηση
>> Αποτελέσματα Επιδοτήσεων ΕΣΠΑ