Monday , 2/8/2016


ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 2014

[13/2/2014]

Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007−2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Στόχος του Μέτρου αυτού του Προγράµµατος Αγροτική Ανάπτυξης είναι oι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν να συµβάλλουν:

  • στη βελτίωση της κατάστασης του συγκεκριµένου βασικού κλάδου γεωργικής παραγωγής,
  • στην αύξηση της προστιθέµενης αξίας των προϊόντων των πολύ µικρών, µικρών και µεσαίων και µεγάλων επιχειρήσεων µε την στήριξη τους σε θέµατα ανάπτυξης καινοτοµιών,
  • στη βελτίωση της ποιότητας, της υγιεινής, της ασφάλειας των προϊόντων τους και του περιβάλλοντος.

Επιδοτήσεις Αγροτών Αρχείο PDF για αγρότες Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το PDF σχετικά με τη νέα επιδότηση αγροτών Επιδότηση για αγρότες. 

[6/12/2013]

Εγκρίθηκε επιχορήγηση στον ΕΛΓΑ ύψους 15.600.000 euro για την πληρωμή του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων- ΠΣΕΑ υπέρ των παραγωγών της χώρας, που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές και θεομηνίες.

Υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, η απόφαση επιχορήγησης του ΕΛΓΑ με το ποσό των 15.600.000 ¤ για την πληρωμή του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές, θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τα έτη 2009-2012.

Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ.


[6/12/2013]

Κίνδυνος προβλημάτων σε αγροτικές επιδοτήσεις - προγράμματα από περικοπές


Τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις επιδοτήσεις των αγροτών, στη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων αλλά και στους ελέγχους πληρωμών επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί μεγάλες περικοπές σε καίριους οργανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: Κίνδυνος προβλημάτων σε αγροτικές επιδοτήσεις - προγράμματα από περικοπές πατώντας εδώ.


[6/12/2013]

Ανοίγουν οι επιδοτήσεις για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

«Ανοίγουν» οι επιδοτήσεις για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντωνΣε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το το Μέτρο 123Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Το Μέτρο 123Α αφορά επιδοτήσεις επενδύσεων στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα για το άνοιγμα των επιδοτήσεων για αγροτικά προϊόντα[2/12/2013]

Εξαιρούνται από κατασχέσεις οι αγροτικές επιδοτήσεις διαβεβαιώνει ο Σκορδάς


Το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων επιβεβαιώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στην Βουλή, απαντώντας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Ελευθερίου Αυγενάκη.

Διαβάστε όλο το άρθρο σχετικά με τις κατασχέσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις πατώντας εδώ.


[28/10/2013]

ΗΑΕ, Αμπού Ντάμπι – Διεθνής Έκθεση SIAL Middle East 2013 (Έκθεση για τρόφιμα και ποτά και Νέους Αγρότες)

Η διεθνής έκθεση SIAL Middle East 2013 αποτελεί κορυφαία διοργάνωση που εστιάζει στον τομέα των τροφίμων/ποτών και διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι και πιο συγκεκριμένα στο Abu Dhabi National Exhibition Centre. Στελέχη του Invest in Greece θα παρευρεθούν προκειμένου να συζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα.

Η έκθεση αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο B2B γεγονός της περιοχής για τις βιομηχανίες τροφίμων, ποτών και φιλοξενίας.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 24 με 27 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi National Exhibition Centre. Η εκδήλωση παρέχει 21 εθνικά περίπτερα και καλύπτει 5 ηπείρους και παρουσιάζει προϊόντα απο περισσότερες των 1000 εταιρειών τροφίμων, ποτών και εξοπλισμού που προέρχονται από περισσότερες από 40 χώρες.

Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με ΗΑΕ, Αμπού Ντάμπι – Διεθνής Έκθεση SIAL Middle East 2013 (Έκθεση για τρόφιμα και ποτά και Νέους Αγρότες)Πατήστε εδώ για να περισσότερα σχετικά με ΗΑΕ, Αμπού Ντάμπι – Διεθνής Έκθεση SIAL Middle East 2013 (Έκθεση για τρόφιμα και ποτά και Νέους Αγρότες) Πατήστε εδώ για περισσότερα ΗΑΕ, Αμπού Ντάμπι – Διεθνής Έκθεση SIAL Middle East 2013 (Έκθεση για τρόφιμα και ποτά και Νέους Αγρότες)

[19/04/2012]

Κανονικά η υποβολή αίτησης για αγροτικές επιδοτήσεις στα συνεργεία της Ε.A.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Αγροτική Οικονομία, Κοινή Αγροτική Πολιτική, Περιφέρεια - Ύπαιθρος, Συνεταιρισμοί

H Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2012.

Η διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα επιτόπιων επισκέψεων των συνεργείων υπαίθρου:

Για τις Δημοτικές Ενότητες: ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ,  ΠΑΛΛΙΚΗΣ
Τρίτη 17 Απριλίου έως Πέμπτη 19 Απριλίου 8:00 – 16:00
στο πρώην Δημαρχείο Ληξουρίου
 
Για Δημοτικές Ενότητες: ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ, ΕΛΕΙΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ, ΟΜΑΛΩΝ  &  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Καθημερινά, έως Παρασκευή 11 Μαΐου 8:00 – 16:00
Στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Αργοστόλι

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ ...


[30/03/2012]

Eυρωπαϊκές Συμπράξεις Καινοτομίας για τις πρώτες ύλες, τη γεωργία και την υγιή γήρανση

Δύο νέες Ευρωπαϊκές Συμπράξεις Καινοτομίας (ΕΣΚ) για τις πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα της γεωργίας και την παραγωγικότητα

Eυρωπαϊκές Συμπράξεις Καινοτομίας για τις πρώτες ύλες, τη γεωργία και την υγιή γήρανσηκαθώς και ένα τετραετές σχέδιο δράσης για την ΕΣΚ της ενεργού και υγιούς γήρανσης, η οποία ξεκίνησε πιλοτικά τον Φεβρουάριο του 2011, ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος είναι η αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων στους παραπάνω τομείς που έχουν ζωτική σημασία για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη.

Οι ΕΣΚ αποτελούν πλατφόρμες συνεργασίες, δεν υποκαθιστούν τα προγράμματα χρηματοδότησης και υιοθετούν νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση ολόκληρης της αλυσίδας έρευνας-ανάπτυξης-καινοτομίας. Κάθε Σύμπραξη καλείται να επιτύχει έναν φιλόδοξο στόχο έως το 2020 και αναμένεται να αποδώσει αποτελέσματα εντός 1-3 ετών. Οι νέες πρωτοβουλίες της ΕΕ καλύπτουν τα ακόλουθα:

ΕΣΚ για τη γεωργική παραγωγικότητα και βιωσιμότητα

Η επισιτιστική ασφάλεια θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια, καθώς η παγκόσμια ζήτηση τροφίμων αναμένεται να αυξηθεί κατά 70% έως το 2050, συνοδευόμενη από απότομη αύξηση της ζήτησης για ζωοτροφές, ίνες, βιομάζα και βιοϋλικά. Ταυτόχρονα επιβραδύνεται η αύξηση της παραγωγικότητας, τόσο λόγω της μείωσης των επενδύσεων στη γεωργική έρευνα, όσο και λόγω της αυξημένης πίεσης στο περιβάλλον και στους φυσικούς πόρους. Συνεπώς, η κύρια πρόκληση για τη γεωργία του μέλλοντος δεν είναι μόνο να παράγει περισσότερα, αλλά να παράγει με βιώσιμο τρόπο.Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ ...


[20/1/2012]

Ενημέρωση σχετικά με την εκτροφή σαλιγκαριών και ενημέρωση για την επιδότηση

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκτιμώντας το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον και ειδικότερα των νέων, σχετικά με την εκτροφή και την παραγωγή σαλιγκαριών, θεωρεί αναγκαία την υπεύθυνη και συστηματική καθοδήγησή τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί αυτή η επενδυτική δραστηριότητα αλλά και να αποφευχθούν, όσο είναι το δυνατό τα πιθανά άστοχα επιχειρηματικά ρίσκα.

Για το σκοπό αυτό, εκπονείται ήδη από τις αρμόδιες Γενικές Δ/νσεις Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής κείμενο πλαισίου, το οποίο θα καλύπτει με κατευθύνσεις-οδηγίες όλα τα στάδια από την εγκατάσταση και την εκτροφή, έως την εμπορία και την τελική διάθεση του προϊόντος στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ ...


[19/1/2012]

Έως τις 29 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους

Έως τις 29 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας.

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ και η διάρκειά του πενταετής. Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες αγρότες ή κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης.

Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται δυο προϋποθέσεις. Πρώτον, να είναι φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. Εξαιρούνται οι απασχολούμενοι σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους, για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. Και δεύτερον, να είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός.

Ενημέρωση από pro.com.gr

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ ...


[17/1/2012]

Επιδοτήσεις από 40% έως 65% για την εκτροφή μεταξοσκώληκα

Καθαρό εισόδημα 15.000 ευρώ μπορεί να εξασφαλίσει, μέσα σε 2 μήνες, μία οικογένεια που θα ασχοληθεί με την εκτροφή μεταξοσκώληκα και θα καλλιεργήσει 20 κουτιά με τον «μεταξένιο» σπόρο.

Οι παραγωγοί μεταξιού χαρακτηρίζουν τη διαδικασία «μαγική» και «θαύμα της φύσης», αφού ένα αβγό μεταξοσκώληκα, μικρό σαν το κεφάλι μιας καρφίτσας, θα μεταμορφωθεί σε κάμπια που τρώγοντας φύλλα μουριάς θα φτάσει σε μέγεθος τον δείκτη και στη συνέχεια θα εκκρίνει από τους δύο μεταξογόνους αδένες του το μετάξι, μέσα στο οποίο θα τυλιχθεί φτιάχνοντας το πολύτιμο κουκούλι. Κάθε κουκούλι κρύβει μέσα του κοντά στα 2.000 μέτρα μεταξωτής κλωστής.

Ο μεταξοσκώληκας θέλει απόλυτο σκοτάδι και ησυχία όταν «πλέκει» το κουκούλι. Στο Σουφλί στον Εβρο υπάρχουν σήμερα οι περισσότερες οικοτεχνίες που ασχολούνται με την εκτροφή μεταξοσκώληκα. Παλαιότερα παραγωγή μεταξιού υπήρχε και σε πολλά νησιά, όπως και στην Πελοπόννησο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος με την καλλιέργεια του μεταξοσκώληκα είναι να διαθέτει τα απαραίτητα μορεολίβαδα, αφού τα φύλλα της μουριάς είναι απαραίτητα για την τροφή του.

Επίσης χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ) επιδοτεί τη σηροτροφία, ενώ μέσα στον Μάρτιο θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα από τον επενδυτικό νόμο.

(Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση)

Financial Solutions: Οι ειδικοί στις αγροτικές επιδοτήσεις και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ ...

[30/9/2011]

Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΑΑ) 2007-2013

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΑΑ) 2007-2013 καθορίζει τις προτεραιότητες της Ελλάδας για την περίοδο 2007-2013, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005 για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), στον οποίο ορίζεται ότι η εθνική στρατηγική αγροτικής ανάπτυξης θα εφαρμοστεί μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.

Η πολιτική αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013 για την Ελλάδα εστιάζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας

Βελτίωση του περιβάλλοντος και της υπαίθρου
Βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας
συνεπικουρούμενους από ένα τέταρτο οριζόντιο άξονα LEADER, που βασίζεται στην εμπειρία που αποκτήθηκε από τις Κοινοτικές Πρωτοβουλίες Leader των προηγούμενων προγραμματικών περιόδων.


Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ ...


To Video έχει υποβληθεί από το WestChannel. Περισσότερα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

 

Η δράση "Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων" (Μέτρο 123Α) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, αφορά στην ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς που αναφέρονται παρακάτω συνοπτικά:

1. Κρέας: ενδεικτικά (σφαγεία, μονάδες τυποποίησης/τεμαχισμού κρέατος, μονάδες παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας κ.α.)

2. Γάλα: ενδεικτικά (τυροκομεία, μονάδες επεξεργασίας γάλακτος, μονάδες παραγωγής γιαούρτης κ.α.)

3. Αυγά - Πουλερικά: ενδεικτικά (μονάδες τυποποίησης και επεξεργασίας αυγών, πτηνοσφαγεία, μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης κρέατος πουλερικών κ.α.)

4. Διάφορα Ζώα - Μέλι: ενδεικτικά (μονάδες τυποποίησης-μεταποίησης μελιού, μονάδες παραγωγής προϊόντων με βάση το μέλι κ.α.)

5. Διάφορα Ζώα - Σηροτροφεία, Σαλιγκάρια: ενδεικτικά (μονάδες αναπήνισης κουκουλιών, μονάδες μεταποίησης σαλιγκαριών κ.α.)

6. Δημητριακά: ενδεικτικά (αποθηκευτικοί χώροι, ξηραντήρια δημητριακών, μονάδες επεξεργασίας-τυποποίησης ρυζιού, silos κ.α.)

7. Ελαιούχα προϊόντα: ενδεικτικά (ελαιοτριβεία, τυποποιητήρια ελαιόλαδου, σποροελαιουργεία κ.α.)

8. Οίνος: ενδεικτικά (οινοποιεία, γραμμές εμφιάλωσης οίνου κ.α.)

9. Οπωροκηπευτικά: το επίπεδο της εμπορίας: ενδεικτικά (μονάδες συσκευασίας, τυποποίησης διαλογής νωπών οπωροκηπευτικών, πατάτας, σύκων, οσπρίων, μανιταριών, ξηρών καρπών κ.α.)
Στο επίπεδο της μεταποίησης: ενδεικτικά (μεταποίηση βιομηχανικής τομάτας, φρούτων, χυμοποίηση, λαχανικών, ξηρών καρπών, σύκων-σταφίδων κ.α.)
Στον τομέα των μονάδων επεξεργασίας επιτραπέζιων ελαιών
Στον τομέα των γεωμήλων (μεταποίηση γεώμηλων με στόχο την παραγωγή νέων προϊόντων κ.α.)

10. ¶νθη: ενδεικτικά (ξηραντήρια, εγκαταστάσεις εμπορίας, τυποποιημένα δρεπτά άνθη και γλαστρικά κ.α.)

11. Ζωοτροφές: ενδεικτικά (μονάδες παραγωγής ζωοτροφών, αποθηκευτικοί χώροι κ.α.)

12. Σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό (μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων και πολλαπλαστικού υλικού κ.α.)

13. Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά (μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών κ.α.)

Αναλυτικά τα επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια ανά τομέα στο Παράρτημα Α και στο πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης σελ. 5-11 στα Σχετικά Αρχεία

Δικαιούχοι των αιτήσεων ενίσχυσης είναι ατομικές επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα:

Ι) Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (κατά την έννοια της "Σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 6ης Μαϊου 2003", σχετικά με τον ορισμό των πολύ μικρών, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων)

ΙΙ) Επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ.

Η ενίσχυση παρέχεται σε δικαιούχους:

με καταδεδειγμένη φερεγγυότητα και οικονομική βιωσιμότητα
που πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις σχετικά με το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, την υγιεινή και την εργασιακή ασφάλεια καθώς και την καλή διαβίωση των ζώων, ανάλογα με τον τομέα της επένδυσης
που παρέχουν ασφαλείς εγγυήσεις για την εξασφάλιση της ιδίας τους συμμετοχής (όχι μικρότερη του 25% του επιλέξιμου κόστους της επένδυσης)
που εκπληρώνουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά ισχύουν και περιγράφονται στην υπαριθμ.165386/1386/1858Β/22-8-2011 Υπ Απόφαση
Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός των αιτήσεων ενίσχυσης, κυμαίνεται από 100.000 έως 5.000.000 ευρώ για το 80% των διαθεσίμων πιστώσεων και από 5.000.0001 έως 10.000.000 ευρώ για το 20% των διαθεσίμων πιστώσεων.

Τα ποσοστά της παρεχόμενης ενίσχυσης κυμαίνονται:

Για την κατηγορία ΙΙ των δικαιούχων, από 20% - 50%
Για την κατηγορία Ι των δικαιούχων, από 35% - 65%
λαμβανομένων υπόψη της Περιφερειακής Ενότητας και του ύψους του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Αναλυτικός Πίνακας των ποσοστών ενίσχυσης αποτυπώνεται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Η έναρξη ισχύος της Πρόσκλησης καθώς και η παραλαβή του πληροφοριακού υλικού, ξεκινά από τις 7/10/2011.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης είναι: Τετάρτη 28/12/2011, ώρα 15:00 μμ.


Τι χρηματοδοτείται:
Δαπάνες για τις οποίες παρέχεται ενίσχυση (επιλέξιμες δαπάνες):

διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου
κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων
προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανόμενου και του λογισμικού πληροφορικής και του εξοπλισμού των εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της μονάδας
εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού όχι ως μεμονωμένη δράση αλλά ως τμήμα της συνολικής επένδυσης
αγορά καινούριων οχημάτων-ισοθερμικών βυτίων, αναγκαίων για τη μεταφορά του γάλακτος προς τον χώρο τυποποίησης-μεταποίησης, αγορά οχημάτων για τη μεταφορά ζωϊκών υποπροϊόντων, καθώς και αγορά καινούριων οχημάτων-ψυγείων για τα νησιά του Αιγαίου και Ιονίου
γενικά έξοδα έως 10% του συνόλου του π/υ, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών
δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, δημιουργία σήματος προϊόντος, απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος
απόκτηση πιστοποιητικών ποιότητας από αρμόδιους οργανισμους (ISO, HACCP)
αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοτυπικών και συστημάτων ασφαλείας των εγκαταστάσεων
κατασκευή της κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων μέχρι των 50.000 ευρώ
Επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα εκτελεσθούν από την ημερομηνία υποβολής του πλήρους φακέλου της αίτησης ενίσχυσης στη Διεύθυνση Προγραμματισμού & Γ.Δ., η οποία (ημερομηνία) θα θεωρείται και ως ημερομηνία έναρξης των εργασιών (όπως αναφέρεται στο άρθρο 18 της υπαριθμ.132480/386/10-3-2001 ΚΥΑ).

Κ.Α.Δ., κλάδοι επιχειρηματικής δραστηριότητας ή περιπτώσεις εταιρειών που εξαιρούνται:
Αποκλείεται η ενίσχυση επενδύσεων:

για τη μεταποίηση ή την εμπορία προϊόντων που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ
παρασκευής και εμπορίας προϊόντων απομίμησης ή υποκατάστασης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και του μελιού
στο επίπεδο του λιανικού εμπορίου
που αφορούν γενετικά τροποποιημένα προϊόντα
που ο προϋπολογισμός της αίτησης ενίσχυσης είναι μικρότερος των 100.000 ¤ ή μεγαλύτερος των 10.000.000 ¤
που έχουν ενισχυθεί ή προβλέπεται η ενίσχυσή τους στο πλαίσιο των ΚΟΑ, όπως αυτές εξειδικεύονται στους αντίστοιχους τομείς ενίσχυσης του παρόντος Μέτρου του ΠΑΑ
επιχειρήσεων που λειτουργούν με την μορφή της κοινωνίας, της εταιρίας αστικού δικαίου και της κοινοπραξίας
προβληματικών επιχειρήσεων κατά την έννοια των κοινοτικών κατευθυντηρίων γραμμών
υπό σύσταση εταιριών 


Προσαρμοσμένη αναζήτηση για Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

FCNet | Τεχνολογίες Πληροφορικής


Νέα για Επιδοτήσεις &
Καινοτομίες Πληροφορικής
ΕΣΠΑ 2014 - ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 2014
Επιλογές για Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ 2014
>> Επιδότηση για Νέα Καινοτομική Δραστηριότητα
>> Επιδότηση για ανανεώση εξοπλισμού ασφαλείας E-Security
>> Επιδοτήσεις με τη δημιουργία Clusters
>> Επιδοτήσεις 2014 ΕΣΠΑ 2014 ESPA
>> Πρόγραμμα Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων
>> Επιδότηση Δανείων ΕΤΕΑΝ ΕΣΠΑ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ)
>> Νέα για τις επιδοτήσεις
>> Επιδότηση 2014 με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμος για Μεγάλες Επενδύσεις
>> Επιδοτήσεις για Κινητά (Mobile Applications)
>> Επιδότηση αποκλειστικά για Εταιρίες Συμμετοχών
>> Digi Lodge Επιδότηση για Ξενοδοχεία
>> Digi Value: Επιδότηση 2011 με το πρόγραμμα Digi-Value
>> Digi Retail Digi Content ΕΣΠΑ
>> Ηλεκτρονικό Κατάστημα
>> Ηλεκτρονικό Εμπόριο
>> Επιχειρηματικότητα των Νέων
>> Πρόγραμμα Εξωστρέφεια του ΟΑΕΠ
>> Επιδοτήσεις για Ξενοδοχεία
>> Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ για πρόσληψη ανέργων σε επιχειρήσεις
>> Επιδοτήσεις για Αγρότες, Πτηνοτρόφους, Κτηνοτρόφους
>> Επιδοτήσεις για Μεταφορικές Εταιρίες - Οδικές Μεταφορές
>> Επιδότηση για γυναικεία επιχειρηματικότητα
>> Επιδοτήσεις για Φωτοβολταϊκά
>> Μικρομεσαία Επιχείρηση
>> Αποτελέσματα Επιδοτήσεων ΕΣΠΑ


Επιδοτήσεις 2014 | ΕΣΠΑ 2014

Ενημερωθείτε για τις επιδοτήσεις 2014 και ειδικά για το ΕΣΠΑ ή άλλες πηγές χρηματοδότησης - επιδότησης επιχειρήσεων. Το ΕΣΠΑ 2014 και γενικά οι επιδοτήσεις συνεχίζονται και το αυτό το χρόνο και θα υπάρχουν για όλο το 2014. Στη σελίδα μας παρουσιάζουμε επιδοτήσεις 2014 που αφορούν την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για ανανέωση μηχανογραφικού εξοπλισμού και λογισμικού. Δείτε όλα τα νέα για τις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ 2014.

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 2014

Δείτε περισσότερα για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 2014 μέσα από τα προγράμματα επιδοτήσεων 2014 του ΕΣΠΑ 2007 -2014 πατώντας εδώ.
ΔιαφήμισηΕμπορικό - Λογιστικό Πρόγραμμα Soft 1

Οι εφαρμογές ERP / CRM της SoftOne (Soft1) διαθέτουν την απαραίτητη χρηματοοικονομική και εμπορική λειτουργικότητα που μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταξύ των διαφορετικών επιχειρηματικών λειτουργιών. Οι εφαρμογές ERP / CRM μπορούν να προσαρμοστούν σε εξειδικευμένες απαιτήσεις και να συμβάλλουν στην προσπάθεια για άμεση ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Διαβάστε περισσότερα για το ERP / CRM της SoftOne και επωφεληθείτε από την έκπτωση -50% μέχρι τέλος Μαΐου 2011. Πατήστε εδώ.
Τεχνική Υποστήριξη ΗΥ, Server, Δικτύου

Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον επιχείρησης η άμεση και πιστοποιημένη τεχνική υποστήριξη είναι αρκετά σημαντική. Με τους καθημερινούς ρυθμούς εντάσεως εργασίας η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να εξασφαλίσει γρήγορη αλλά και οικονομική τεχνική υποστήριξη για τα υπολογιστικά της συστήματα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες τόσο για την τεχνική υποστήριξη που παρέχουμε όσο και για την αγορά νέου εξοπλισμού για το computer room όπως server, backup, antivirus, Microsoft exchange mail server, hyper-v (virtualization), storage αλλά και φορολογικό μηχανισμό.

Lenovo Service
Τηλεφωνικό Κέντρο

Το τηλεφωνικό κέντρο είναι πλέον ανακαίο σε μία επιχείρηση και πολύ σημαντικό για τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες. Μιλήστε με τους πελάτες και προμηθευτές σας άνετα και γρήγορα επιλέγοντας το κατάλληλο τηλεφωνικό κέντρο για εσάς. Διαβάστε περισσότερα για το τηλεφωνικό κέντρο, πατώντας εδώ.


ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΣΠΑ
>> Επιδότηση για Νέα Καινοτομική Δραστηριότητα
>> Επιδότηση για ανανεώση εξοπλισμού ασφαλείας E-Security
>> Επιδοτήσεις με τη δημιουργία Clusters
>> Επιδοτήσεις 2014 ΕΣΠΑ 2014 ESPA
>> Πρόγραμμα Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων
>> Επιδότηση Δανείων ΕΤΕΑΝ ΕΣΠΑ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ)
>> Νέα για τις επιδοτήσεις
>> Επιδότηση 2014 με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμος για Μεγάλες Επενδύσεις
>> Επιδοτήσεις για Κινητά (Mobile Applications)
>> Επιδότηση αποκλειστικά για Εταιρίες Συμμετοχών
>> Digi Lodge Επιδότηση για Ξενοδοχεία
>> Digi Value: Επιδότηση 2011 με το πρόγραμμα Digi-Value
>> Digi Retail Digi Content ΕΣΠΑ
>> Ηλεκτρονικό Κατάστημα
>> Ηλεκτρονικό Εμπόριο
>> Επιχειρηματικότητα των Νέων
>> Πρόγραμμα Εξωστρέφεια του ΟΑΕΠ
>> Επιδοτήσεις για Ξενοδοχεία
>> Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ για πρόσληψη ανέργων σε επιχειρήσεις
>> Επιδοτήσεις για Αγρότες, Πτηνοτρόφους, Κτηνοτρόφους
>> Επιδοτήσεις για Μεταφορικές Εταιρίες - Οδικές Μεταφορές
>> Επιδότηση για γυναικεία επιχειρηματικότητα
>> Επιδοτήσεις για Φωτοβολταϊκά
>> Μικρομεσαία Επιχείρηση
>> Αποτελέσματα Επιδοτήσεων ΕΣΠΑ